ГО «Юридичний захист представників ЗМІ»


Громадська організація «Юридичний захист представників засобів масової інформації», створена за ініціативи громадського активіста, екс-мера Новодністровська Руслана Панчишина, вийшла на всеукраїнський рівень.
Влітку 2014 року чернівецькі юристи заявили про готовність захищати свободу слова, право журналістів на власну думку без утисків та переслідувань. Свій філіал громадська організація тепер має на півдні України, а саме у Херсонській області.
«Журналісти, як носії вільного, незалежного та правдивого слова, яким довіряють люди, мають бути юридично захищеними. Саме тому ми вирішили розповсюджувати свою діяльність не лише у Чернівецькій області, а й у інших куточках України» - зауважує керівник організації Філіпп Кокош.
«Думка про створення організації прийшла минулого року, коли чернівецькі журналісти стали жертвами судових переслідувань. І відтоді захист професійних прав працівників ЗМІ – наша принципова позиція. Ми переконані, що право на кваліфікований захист, безкоштовні юридичні консультації мають журналісти всієї країни» - зауважує Руслан Панчишин.
А також додає, що у планах організації – відкриття філій по всій Україні.

0 коммент.:

Отправить комментарий